after a longgggg longggggg time x masuk wayang..arini kitorg wt marathon 2 movie skali gus..ade la rest jap 45 minit kt tengah-tengah nk pegi solat n makan..ekceli xde rancang pn nk tengok movie arini..tetibe je angah mesej  
"Wayang jom!"
hahahaha~
kitorang ni memang selambe badak je gamble time..rasa-rasa nk pegi tu lajuuuuu je tarak plan punya..tp tengok poket dulu r..hehehe..

first movie~
Time: 2.15pm

review:
banyak gelak la tengok cita ni..tapi worth it untuk tengok lakonan shaheizy sam..memang mantap!!part dia mengeletar lepas tengok abang mat kna bunuh sangat realllll..betul2 macam orang dalam ketakutan..ape la dia imagine untuk dapat mood tengah takut camtu eh?hehehe..yang taleh blah is makcik yang menang award ritu..makcik normah dahari (yeke?)..sekse wehh tengok dia dress up..dari awal start cite smpai abes kitorang keje gelak je..ape2 pn i suke tengok shaheizy blakon..awww~ ;p

second movie:
Time: 4.45pm

review:
kalo rase2 nk bawak anak2 kecik tengok cite ni tayah la kot..ade la jugak adegan2 kurang sesuai untuk kanak2..tapi xde la melampaui batas sangat kan..awal2 cite je..lepas tu da oke da..sebelum ni da banyak review kt fb n blog orang lain..btul la lawak yang part izzah kt pub tu..after dia pengsan lepas kne paksa minum arak dengan tauke pub tu camne dia leh berkemban kain batik?padahal sebelum tu dia pkai baju kurung..baiknye la hati tauke pub tu nk tlg sarungkan kain batik kan..x logikk~ hahaha..
watak mila pn macam kurang sesuai lisa surihani pegang..sbb dia macam kurang menghayati watak mila tu..tapi kalo bagi memey lagi sesuai kot (ehhh???hehehe..)..tapi cayaqqq tengok aaron aziz wehhh..romantik abesss...wakaka (pangggggg sedass!!)
orang sebelah kitorg teresak esak nanges tengok cita ni..yang kitorang berdua dok terkekek2 gelak (panggg sedas lagi)..adela jugak scene yang nmpk benor buat2..yelaaa..kalo ko buat aksi tu btul2 kang kontrobesi pulak kann..hehehe..
rase2 nye macam nk pegi tengok lagi lah Ombak Rindu ni..eh?hehehe.. 


meh melayan perasaangg~

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Lyric source: http://www.liriklagumuzika.com/2011/10/lirik-lagu-ombak-rindu-hafizadira.html#ixzz1hAuiKpN9

7 comments:

Anak Wak Mail said...

tengok muvie je la kejanya ko ek..;p

daK DegiL+ Keras KepalA said...

pesanan: mmg jgn bwk bdk2 ke knk2 kew sbb ade ank mkck mana tah...ingtkn menghayati movi tu...nanes teresak2...upenye meragam...adesss...buat gua hilang feel..br nk feel nan aronnn ajis...hahaha

asyeq said...

kakpan: well~ hihihi ;p

angah: betolllll!!tengah feeling tgk leh poofffffff ilang da mood..kaco line btul anak mkcik tu..haha..

liza nora said...

ritu tgk kt uma je ombak rindu.. ptty sedih tapi gelak2. haha..

aimaniman said...

yupp dik, kalau nak buat.. p buat je, kalau pikir2 alamat x jadi la plak... selagi benda tu x menyusahkan diri dan orang lain, on jeer... k..

asyeq said...

liza nora: bc novel dia sgt sedih..tp tgk movie asyik gelak je..cmnee..hehehe ;p

aimaniman: btul tu kak..kalo buat benda yg kita suka rasa happy n stress pn release :)

JuJue said...

feeling lah..hehe.

link catwalkcopy cat sudah tukar ke http://jujue2u.blogspot.com ok. dah update. tq.. lucky follower belum pilih lagi..